Activiteiten

 

Heemkundige Kring Zolder VZW zoekt dringend medewerkers

 

Wij zijn nog op zoek naar personen die zich enkele uren per maand willen inzetten voor het behoud van het erfgoed van Zolder. De dag(en) en de uren zijn vrij te kiezen.

Speciale kennis is niet vereist. Een goed humeur en een positieve ingesteldheid zijn een pluspunt. Iedereen is welkom.

 

Beste bezoeker

 

Vanaf zondag 29 april 2018 zijn wij weer iedere 2de en 4de zondag van de maand open van 14 u. tot 17 u. en dit tot en met zondag 11 november 2018.

 

 

 

NIEUW dit seizoen vanaf 22 april 2018

Erfgoed tentoonstelling

"OORLOG of VREDE"

Tentoonstelling over Wereldoorlog I

 

Hoe ontstond de oorlog? Hoe maakten de wereldleiders van toen een keuze tussen oorlog en vrede? Wat waren de gevolgen voor de bevolking in de streek en van Zolder? Was 11 november 1918 het einde van de oorlog of juist de aanzet naar Wereldoorlog II?

 

 

Project: JONG redt OUD

(Jonge mensen laten proeven van erfgoed)

 

In de periode van 31 mei tot 22 juni 2018 bouwen de kinderen van de 3de graad van Vrije Basisschool

't Molenholleke een imkerij op het domein van museum Woutershof. Dit gebeurt in samenwerking met de provinçie Limburg en de Heemkundige Kring Zolder VZW.

Plaatselijke imkers begeleiden de bouw van de imkerij en staan ook in voor het educatieve gedeelte tijdens en na het project .

De kinderen helpen met het snoeien van de hazelaars, het vlechten van insectenmuren en het opruimen van bladafval. Ook zaaien en planten zij wilde bloemen die nodig zijn voor de bijen.

De kinderen zullen ook daarna regelmatig instaan voor het onderhoud van de imkerij, de bloemenweide en de hazelaars. Zo leren zij op een respectvolle manier omgaan met de natuur, de imkerij en het waarderen van één van de mooiste oude gebouwen van Zolder.

De plechtige opening van de imkerij is voorzien op 22 juni 2018 in de namiddag. Dan mogen de kinderen van de Vrije Basisschool 't Molenholleke zelf de imkerij voostellen aan hun ouders en de bezoekers.